Кубрат Пулев е убеден, че няма начин сблъсъкът за световните титли в „тежка“ категория между него и Антъни Джошуа да пропадне.

„Стадионът си е същият, ще видим как точно ще организираме срещата. Няма как да пропадне мачът. Тайсън Фюри е с моя промоутър и сме говорили с Боб Аръм. Тайсън си играе с Уайлдър. Готов съм да бия Джошуа и на електронна игра. Имам достатъчно време да го разучавам. Гледам му движенията и имам време да се подготвя. Сега съм на топ ниво, в перфектни години и опит, а и физика. Всичко е перфектно – мисленето също. Хората са зад мен и ще е голямо удоволствие да зарадвам народа“ , заяви той пред БНТ, цитиран от Boec.bg.

Претендент номер 1 на IBF говори и за това как поддържа форма в условия на въведена карантина поради разрастващата се пандемия от коронавирус.

„Спортът винаги е бил част от живота на хората и присъства във всички хубави моменти. Тренирам аварийно, малко по-асоциално се държа. Когато има желание, има начин да се тренира и вкъщи – на тавана, в мазето, в двора. Тренирам по друг начин, защото мача го отмениха и новата дата 25 юли не е сигурна. Отменят се всякакви събития, всяка дата е несигурна“ , добави Пулев.

Въпреки че, спорт в момента не се практикува почти в цял свят, щабът на родния боксьор е излезнал с революционно предложение, по отношение на сблъсъка с Джошуа.

„Определят се нови дати, но как точно ще се проведе сблъсъка… Направихме предложение на Еди

Хърн да направим аварийно мача без публика. Хората ще са си по къщите, такъв мач в това време би бил страшно интересен. Очакваме отговора им, да видим какво мислят по въпроса, все пак и двете страни трябва да са доволни. Както ние се съгласихме мачът да е в Лондон“ , сподели „Кобрата“.

Българският боксьор коментира и едно от изказванията си в предните дни, че е готов да дари част от спечелена сума от сблъсъка с Джошуа в борбата с коронавирусна инфекция.

„Обявих, че ще даря половината хонорар, при условие, че победя Джошуа. Ако стана световен шампион, с удоволствие ще го даря. За мен не са водещи парите“ , добави 194-сантиметровият боксьор.